2022-05-19 14:15:39• hírek • Szatmár.ro

Iskolásokkal közös hulladékgyűjtést szervezett a kaplonyi önkormányzat

A Kraszna-parton lévő hulladékok összegyűjtésére hívták ma össze a helyi oktatási intézmény tanulóit és a polgármesteri hivatal munkatársait Kaplonyban.

Meg is jelentek – méghozzá sokan. De nem is a mennyiség a lényeg: hanem a munkakedv. Nagy odaadással estek neki a „munkának”, és sok-sok zsák hulladékot gyűjtöttek össze – számol be a helyi polgármesteri hivatal közleménye.

Ami talán még fontosabb: az ifjoncok saját szemükkel is láthatták, hogy mi minden van eldobva a part mentén – sörösüveg, energiaital palackja, nejlonzsák, üdítős flakonok, és sok más olyan dolog, aminek nem lett volna mit a természetben keresnie. Tudatosulhatott a felnövekvő nemzedékben, hogy bizony, amit ma véletlenül elejtesz, ottfelejetessz, azt önmagadnak kell holnap felszedni. Összegyűjteni pedig sokkal nehezebb, mintsem a palackot már most hazavinni, elhordani a legközelebbi szemetesig.

Kifejezetten sikeres kezdeményezés helyszíne volt tehát ma délben a Kraszna-part kaplonyi szakasza. Köszönet érte a Fényi István Általános Iskola 1-7. osztályos tanulóinak, a pedagógusainak, illetve a hivatal munkatársainak.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: